Saffloer – een oude olie- en verftelcultuur. Het wordt gebruikt als oliezaad, de olie wordt gebruikt bij de productie van margarine. Producten die zijn gemaakt van saffloerverf, saffloerolie wordt vooral gewaardeerd in de cosmetologie. Het is verzadigd met linolzuur (ongeveer 80%), dat niet in het lichaam wordt gesynthetiseerd. Linolzuur geeft elasticiteit aan bloedvaten, reguleert belangrijke processen in het lichaam, heeft een hydraterend effect en een hoge doordringbaarheid. Saffloerolie heeft een verzachtende, versterkende en voedende werking op de huid, normaliseert cellulaire functies, verbetert de bloedcirculatie, heeft een ontstekingsremmend effect en een hoge waterbindende en vochtregulerende capaciteit. Bovendien dient saffloerolieverf als een actieve geleider van andere componenten van cosmetica naar diepere lagen van de huid.
Anijszaad - een specerij die in de vroege middeleeuwen naar Europa werd gebracht en snel populair werd in de keuken. Priesters en genezers van oude beschavingen waardeerden de zaden van anijs - waarvan de geneeskrachtige eigenschappen soms als wonderen werden aangeduid. In de keuken worden alle delen van anijs in alle mogelijke vormen gebruikt. Anijszaad wordt aan marinades toegevoegd om ze een heldere smaak te geven. Als je ze mengt met laurierblad en kaneel, krijg je een uitstekende huisgemaakte kruidenmix voor koude vleesgerechten.
Eiwitten (g / 100g): 18,0
Vetten (g / 100g): 16,0
Koolhydraten (g / 100g): 35,0
Energiewaarde (kcal / 100g): 360,0